2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Vis dar.

Vis dar dirbu kaip išprotėjusi. Jau daugiau nei pusę metų . Kaip laikas bėga. Darbo dienos skrenda greitai, laisvadieniai dar greičiau. Viskas virtuvėje maždaug tas pats. Ten tokia tvarka, kuri niekada nesikeis . Mano pareigos pasikeitė. Dabar esu "chef Gardermanger". Atitinkamas atlyginimas, atitinkamos pareigos ir atsakomybė. Iš vienos pusės smagu gauti tokį įvertinimą ir pareigas, iš kitos pusės daugiau streso, kurio mums ir taip netrūksta. Viskas turi savo kainą. Pasiilgau lietuvių. Net užmirštu kalbą. Šneku visą dieną vokiškai, galvoju vokiškai, sapnuoju vokiškai. Vis kažkas viduj graužia, kad su kiekviena diena prarandu dalį savęs. Ogi aš taip myliu Lietuvą! Labai tikiuosi, kad turėsiu progą pamosikuoti keptuvėmis lietuviškoje virtuvėje. Ar bent grįžti į kokius kursus Lietuvoje. Nors net nežinau kokia situacija ten. Nepažįstu nei vieno restorano virėjo Lietuvoje. Ir nėra laiko ieškoti pažinčių. Bet kada nors tikrai prisiliesiu prie lietuviškos virtuvės . Pasiilgau.

10 komentarų:

  1. Taip malonu tave vėl išgirsti :-) Dažnai pagalvoju, ir kaip tau ten sekasi... Ir žinau, kad jei jau nerašai, tai dirbi žiauriai. Na, o Lietuvoje grįžusi gal pati surengsi kursus, juk tikrai turi žinių ir patirties bagažą. Sėkmės tau!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiksliai - būtų šaunu pasisemti patirties iš mokančio ir mėgstančio savo darbą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebloga idėja, bet tikrai užtruks kol pavyks ją įgyvendinti. Bet kai kitą kart grįšiu, galime susitikti ir "underground" kursus padaryti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pritariu "underground" kursų idėjai ir pasilieku laukti, beja, priminsiu, kad aš moku laukti ;)
    Sėkmės ir sveikatos mieloji, mojuok ir mok keptuvėmis, gal dar daugiau virtuvės įrankių nutverki į rankas, - jie gi daugiau tau pavaldūs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tai mielai! Kaip dėl kursų tai nežinau. Bet galime susitikimą bent jau padaryti. Aš Lietuvoje būsiu sausio 3-7d ir 26-30d. Kas už?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš visomis galūnėmis UŽ ir rėkiu tą pritarimą reiškiantį žodelį UUUŽŽŽŽŽ. Dievai, gal kas daugiau yra šalia? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti