2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Žąsies kepėnėlės


Vienas iš naujausių patiekalų, visai šviežiai, dar tik šią savaitę išbandytas ir pradėtas tiekti svečiams. Ir susilaukęs gausios komplimentų šūsnies. Tad dalinuosi su jumis. Nuotraukoje matote: apatinis pyragėlio sluoksnis- salierų biskvitas, antras nuo apačios- kepenėlių kremas, trečias nuo apačios- avies pieno jogurto musas, ketvirtas nuo apačios- kepenėlių musas, ir paskutinysis penktas- obuolių želė. Ant viršaus matote obuolių ir kepenėlių ledus. Tie du rutuliukai šone, tai obuoliai. Vienas raudoname vyne virtas, kitas baltame. Patiekalas paprastas paruošti ant lėkštės- ne per daugiausiai ingredientų. Bet pakankamai sunkus pagaminti. Nerašysiu visų receptų, nes čia tik kombinacijos reikalas, galima su viskuo derinti. Apatinis sluoksnis gali būti bet koks kitas biskvitas, net ir saldus. Nes žąsies kepenys puikiai tinka su vaisiais, uogomis ir saldžia duona. Taip pat puikiai derėtų ir obuolių biskvitas. Parašysiu pagrindinių masių receptus.

Kepenėlių kremas:

250g Žąsies kepenėlių
10ml balto vyno (Portwein)
10ml konjako
Druskos
1 šaukštas Obuolių sirupo

Baltą vyną su konjaku užvirinti ir kelias minutes pavirti. Kepenėles išvalyti, išimti visas gyslas, odeles, pertrinti per smulkų sietą. Sumaišyti su visais produktais ir palikti 24val marinuoti. Tada 20min 66°C gariklyje garinti. Išimti ir užtepti ant biskvito, palikti stingti šaldytuve.

Avienpienio musas:

110g Avies pieno jogurto
80g kefyro
20ml grietinėlės
1,5 lapo želatinos

Želatiną išbrinkinti, išlydyti ir sumaišyti su visais kitais produktais, užlieti ant sustingdyto kepenėlių kremo.

9 komentarai: