2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Gaivus vanilės-mėlynių desertas





Vienas iš paprasčiausių desertų restorane, kuriuos teko gaminti. Minimalizmas kartais labai gerai. Paprastai jie būna su visokiomis dekoracijomis ir užima šiek tiek laiko, o šis itin greitas ir gero skonio. Patinka man tokie desertai. Kam nepatiktų. Nors namie paruošt viską nuo a iki z gal ir ne taip paprasta. Taigi:




Mėlynių ragu. Naudojau šaldytas mėlynes. Užkaisti su cukraus pudra(pagal skonį), įpilti šiek tiek norimo alkoholio. Nevirinti, nes praras šviežumo skonį. Penktadalį uogų sutrinti ir sumaišyti su kitomis uogomis. Taip gausis skystesnė konsistencija.




Vaniliniai ledai. Mes gaminam patys, bet namie nemanau, kad kas užsiims tokiu darbu. Nes reikia arba ledų mašinos, arba PagoJet. Na, bet jei kas gaminsit:

500ml pieno
500ml grietinėlės
6 tryniai
Vanilės lazdelė
Cukraus pagal skonį

Pieną, grietinėlę, vanilę ir cukrų užvirinti. Perkošti per sietą, išimti vanilės lazdelę lauk. Supilti trynius į karštą pieno- grietinėlės mišinį. Tik atsargiai, maišant, kad nesušoktų tryniai į gabalus. Ir tada virš garų vonelės kaitinti maišant, kol šiek tiek sutirštės. Gaminimo procesas toks pat kaip creme brulee, tik proporcijos skirtingos. Na, ir ledų masės paskui nereikia "kepti". Kai jau sutirštės, supilstyti į indelius/ledų mašiną.




Creme Catalana putos. Toks virtas vanilinis kremas, kaip pudingas. Kurį išverdu, o paskui supilstau į sifonus. Šiaip absurdas, kad gaminau visą savaitę tą masę putoms. Nes vieną kart pritrūkau gatavos masės, paėmiau tiesiog grietinėlę, cukrų ir vanilės šiek tiek ir supyliau į sifoną- putų skonis buvo beveik toks pat. Tik kad ne geltonas, nes be kiaušinių. Bet iš esmės putas tie sifonai suspaudžia iš bet ko tokias pačias. Tad visai nebuvo būtina man to kremo nuolat virt. Na, bet ką gi.




Sluoksniuotos tešlos trumpiniai. Tiesiog iškepiau gabalus sluoksniuotos tešlos ir tada sutrupinau. Tešla tokia lengva ir puri, labai tiko šitam gaiviam desertui. Visi ingredientai puikiai tarpusavyje derėjo. Skonio harmonija. Pati valgiau ir valgiau šitą desertą kiekvieną dieną. Kai važiuosiu į Lietuvą(kas bus už kelių savaičių jau!), mamytė turi šaldymo kameroje mėlynių nuo praeitos vasaros, tad spėkit ką aš su jomis padarysiu..? Skanaus!

5 komentarai: