2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Varškės suflė


Naujausias desertas patekęs į meniu. Tik, deja, nėra tikslaus recepto. Viskas "iš akies". Čia kaip ir patikrinimas virėjo pojūčio. Žinot kaip su suflė- arba išeina puikiai, arba visiškas fiasko. Tai visiems reikėjo pagaminti po suflė ir šefas turėjo pasakyti kuris čia iš mūsų sutvertas ir kuris ne būti virėju. Aišku, pabaigoje, niekas tokiais teiginiais nesišvaistė, bet iš rezultato visi aiškiai ir taip viską matė. Žinoma, suflė toli gražu nelabai ką gali pasakyti apie virėjo sugebėjimus. Tik dar keista, kad yra tokių virėjų, kurie tokiais testais kažką tikrina. Na, šiaip ar taip smagi patikra buvo. Manasis variantas





Kepiau tris, kad jeigu vienas neišeitų, tai kaip ir atsarginiai variantai būtų. Nors jokio skirtumo, nes masė taigi ta pati ir sąlygos kepimo tos pačios tiems trims puodeliams buvo. Tad arba visi, arba nei vienas. Ačiū Dievui, visi pavyko. Kadangi neturiu nuotraukų kitų kepėjų, tai jūs neturit su kuo palyginti. Bet daug kas sakė, kad mano buvo skaniausias ir gražiausiai "sufliškai" pavykęs variantas. Nors vienas ragautojas iš padavėjų leptelėjo kažką, kad "galėjo būti geriau". Tai siaubingai susinervinau. Aišku, sekančiu jo užsakymu aš atsiėmiau. Bet nesakau, kad kerštas yra gerai.
Karštos suflė konsistencija turi būti labai puri ir per keliasdešimt sekundžių sukristi. Tad patiekiant reikia žaibišku greičiu nešti ant stalo, kad dar svečias pamatytų nesukritusią suflė. Šiek tiek per daug krakmolo- ir bus per daug miltiška. Per daug baltymų- bus per skysta. Reikia rasti tą viduriuką kai masė tobula. Nors vis tiek kiekvieną kartą svarstai ar pavyks ar ne. 




Igredientai:

Varškė, tryniai, cukrus, vanilė, krakmolas, baltymai.

7 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Gaila kad nėra produktų proporcijų, norėčiau išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galiu apytiksliai parašyti, bet vistiek bus ne tas pats. Nes kai jau sumaišai produktus, žiūri ar masė tinkamos konsistencijos. O kaip ją aprašyti? Kreminė, puri, bet ne per daug?
    Aš naudojau PacoJet indelį. Jo talpa man atrodo yra 1l. Tai taip išeina, kad dėjau apie 600g varškės, 4 trynius, cukraus pora šaukštų, krakmolo vieną pilną valgomąjį šaukštą. Viską sutryniau iki vientisos masės. O tada išplakiau baltymus. Išplaktų baltymų ir masės santykis 1:1. Tada atsargiai baltymus įmaišiau į masę ir kepiau. Bet tos masės dar daug liko. Šitiems trims aš tik šiek tiek iš jos sunaudojau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti