2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Susitikimas

Ar vis dar yra norinčiųjų susitikti? Aš tai labai noriu. Nuo rytojaus nebebūsiu pasiekiama, išskrendu porai savaičių į JAV. Vienintelis dalykas- tai turime nutarti dėl datos. Man tinka 28 sausio visą dieną, o 29 tik po pietų. Nežinau kaip jums patogiau. Rašykit kada kas galit, tarsimės.
Beje, Kalėdoms gavau iš savo firmos dovanų kuponą į bet kurį geriausią pasaulio restoraną vakarienę. Suma neribota. Tik viena sąlyga- jis turi būti ne Austrijoje. Šefai mus vis stumia kur nors kitur pamatyti dalykus, vis domėtis užsienio virtuvėmis ir t.t. O Austrijoje ir taip viskas jau žinoma visiems. Tai ilgai laužiau galvą kur man tą kuponą panaudoti. Atsiverčiau sąrašą geriausių pasaulio restoranų 50. Pirmoje vietoje "Noma" vis dar. Bet Kitas virėjas jau iš mūsų ten važiuos šį mėnesį. Tai įdomiau būtų kur nors kitur. Kadangi važiuoju dabar į JAV, ieškojau ten. Labai norėjau į "Per Se", bet, deja, nebeturėjo vietų. Tad išsirinkau "Daniel" Niujorke. Jis vienuoliktoje vietoje pasaulio restoranų reitinguose. Tai neblogai. Nors nuo pernai metų nukrito trimis vietomis, buvo aštuntoje. Labai nekantriai laukiu vakarienės. Įdomu bus. Įspūdžiais būtinai pasidalinsiu čia, o gal ir gyvai :)
Beje, mūsų restoranas irgi nukrito viena vieta nuo užpraeitų metų. Buvo 21, dabar liko 22. Aplenkė vokiečių "Vendome". Nuolat konkuruojame su jais.
Laukiu jūsų atsakymų!

2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Su Naujais, mielieji! Ir- sveikos atostogos!!!

AAA!!! Kiek daug smagių akimirkų per tokį trumpą laiką! Kalėdos, naujieji ir atostogos! Labai labai lauktos ir išsvajotos. Pagaliau. Pagaliau. Pagaliau. Paskutines dvi savaites minutes skaičiavome. Ir sunku patikėti, kad jau, viskas. Visas mėnesis atostogų! Vakar naujametė gala vakarienė. Tradiciškai 200 svečių, 8 patiekalų meniu. Iki 2 nakties lakstėm kaip išprotėję virtuvėje. Nespėji vieną patiekalą patiekti, reikia jau kitą pradėti, kad svečiams netektų per ilgai laukti. Labai gaila, kad fotoaparato neturėjau. Buvo gerų dalykų vakar. Kad ir manasis pirmas patiekalas. Kalnų upėtakis su druskoje keptomis bulvėmis ir ožkos sūriu. Įdomus patiekimas buvo. Viena dalis žuvies buvo sūdyta su laimų druska. O kita dalis rūkyta. Bet visai šviežiai, prie svečio akių. Žuvis buvo suvyniota ant eglės šakelės, uždėta ant lėkštės su rūkymo druska. Tai į kiekvieną lėkštę man prieš išsiunčiant reikėjo prileisti dūmų su specialia pypke. Ir uždengti stikliniu dangčiu, po kuriuo matėsi tik dūmai. Ta druska ant lėkštės buvo sulieta spiritu. Padavėjas prie svečių nuėmė dangtį ir uždegė druską. Ir po kelių degimo sekundžių žuvis buvo paruošta valgymui. Tiesa, į vieną lėkštę padauginau spirito. Bet galvojau, gal nieko tokio. O pasirodo uždegus druską, ugnis šoktelėjo ir žuvis visa juodai prie svečio akių sudegė. Padavėjas bandė gesinti, bet nesėkmingai. Grįžo visas susinervinęs su tuo nuodėguliu. Bet juk visko pasitaiko. Patyrėme fiasko su desertu. Konditeriai per vėlai ledus plakti į PacoJet įdėjo. Ir iš ledų buvo košė. Visiems jau ir taip nervai nebelaikė, o čia dar taip atsitiko. Tai visi pradėjo isteriškai panikuoti, lakstyti, bandydami azotą surasti. Padavėjai šaukė , kad jiems reikia desertų. Šefas ir visi kiti šaukė šiaip iš inercijos. Buvo chaosas. Retai taip būna. Tad lėkštės siuntėme su balute vietoj ledų kamuoliuko. Labai nemaloni situacija. Juo labiau, kad svečiai už šią vakarienę sumokėjo po 200€. Tad viskas turėtų būti tobula. Bet bent jau kiti patiekalai buvo tikrai įspūdingi. Na, dabar viskas jau po. Gyvename atostogų nuotaikomis.
Mielieji, linkiu visiems gražių ir prasmingų šių metų! Ir labai tikiuosi kai kuriuos iš jūsų visai netrukus sutikti gyvai ;)