2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Sviestiniai sausainiai (Linzen Augen)

Pagaliau turiu laiko kažkam. Nežinau kiek ilgam, bet kol kas turiu. Metai pralėkė nežmonišku greičiu. Negaliu patikėti, kad 2010-iems jau pabaiga. Argi ne ką tik prasidėjo? Tiek daug įvykių, skubėjimo. Jei taip ir toliau, nepastebėsiu kaip visas gyvenimas prabėgs. Reikia stabtelti. Nors ir kaip atrodo, kad su viskuo gyvenime vėluoju- profesija(bendraamžiai pora metų aplenkę), planais(nežinau net kur gyvensiu už poros mėnesių), asmeniniu gyvenimu(galvojau, kad tokio amžiaus jau vaikų turėsiu). Nenoriu, kad taip greit metai bėgtų. Daug gerų įvykių nutiko per pastaruosius, bet tokiu tempu, kad net sunku viską prisiminti...




Reikės:

100g cukraus pudros
200g sviesto
300g miltų
Citrinos žievelės
Kiaušinio trynio


Suminkyti tešlą, sviestas turi būti kambario temperatūros. Gerai išminkytą tešlą palikti šaldytuve pusei valandos. Dirbant neleisti atšilti- iškepus labai lūš ir trupės. Iš šios tešlos galima daug ką gaminti- tortų, pyragų pagrindus, įvairiausius sausainius. Kepti orkaitėje 180°C kol įgaus auksinę spalvą. Jei norit sausainiukus su formom daryti- tai reikia formas išpjaustyti prieš kepant, tik iškočiojus tešlą. Iškepusią labai sunku pjaustyt- iškart lūžta.


Skanaus!

7 komentarai:

  1. Be galo gražūs sausainiai :) Tie raudoni langeliai atrodo labai Kalėdiškai :)
    O dėl gyvenimo, svarbiausia, kad jis nestovi vietoje. Reiškia, niekur nevėluoji, o būsi ten kai tam ateis laikas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai skaitau ir tyliai džiaugiuosi, kad Joana sugrįžo :) Tu vis dar Ten? Kaip sekasi? Mokslai baigėsi jau? Gal aš čia per daug į asmeniškumus leidžiuosi, bet labai smalsu :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viskas ateina savo laiku - pritariu labai Viktorijos minčiai :) Tereikia išlaukti :)

    O sausainiai gražūs ir Kalėdiški :) Aš irgi Linzer sausainėlius šiemet Kalėdoms kepiau, bet kol paviešinsiu, tai gal net ir pavasaris ateis, nes tiek daug visko, ooo... :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, kad ir labai gėda buvo po tiek laiko pasirodyti, bet grįžau. :) Pagrindinė dingimo priežastis- persikėlė mano praktika į kitą virtuvę, į catering. Tad visai nebebuvo net ką fotografuot, o juo labiau į tinklapį dėt. Banketai nelabai kam įdomūs. Mokslus sėkmingai baigiau prieš dvi savaites. Tad dabar jau esu diplomuota kulinarė(argi ne mielai skamba..?:)). Pora mėnesių dar čia pabūsiu, o paskui bandysiu atakuot didesnius miestus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Saulėta virtuve, tai ir paviešinau jau po laiko... Ateičiai, kitiems metams bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti