2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Restoranas

Perkelė mane kuriam laikui atgal į restoraną, virėjų trūkumas. Dienotvarkė paprasta- ruošiesi iki 18val, o tada lauki svečių antpuolio. Pavyzdžiui vakar, per visą vakarą buvo tik 20 valgytojų. Paprastomis dienomis tiek maždaug ir būna, kartais daugiau. Penktadienį ir šeštadienį rezervuota būna maksimaliai- apie 120. Kadangi kainos gana didelės, tai nereikia daug svečių, kad restoranas išsilaikytų. Kai kuriomis dienomis dirba daugiau personalo darbuotojų, negu ateina svečių. Darbas virtuvėje kaip ir galėtų būti ramus. Bet restorano šefas tą ramumą labai greit išsklaido. Jei nėra streso- jis bemat jį padaro. Tad netgi turint laiko pakankamai, lėtai dirbti neišeitų. Casino lankytojai dažniausiai renkasi keturių patiekalų- "Dinner & Casino" meniu. Jisai keičiasi kiekvieną savaitę. Turime dar "A la carte" meniu, bet kainos gerokai didesnės, nes viskas paruošta būna šviežiai. Šios savaitės "D&C" meniu:



Virta kiauliena su daržovių kubeliais, prancūziškom šaknim ir salotom
Parmezano putų sriuba

Kalnų upėtakis su bulvių koše, keptais ridikėliais ir žuvies padažu

Kokosų putos, šokolado pyragėlis ir aviečių šerbetas

Visi, kurie pasirenka patiekalus iš "A la carte" meniu, gauna tokį mažą patiekalą- vadinasi pasveikinimas nuo virtuvės. Darome jį iš visko, ką tą dieną turime- dažniausiai tai būna koks nors kumpis. Tad ir vakar dariau su Serrano kumpiu, marinuotais moliūgais ir salotomis. Keletas patiekalų iš "A la carte" meniu:


Serrano kumpis

Serrano kumpis


Grybų risotto

Lašišos tartar su bulvių blynu, putpelės kiaušiniu

Kraujinė dešra su bulvėm ir grybais

Žuvienė

7 komentarai:

  1. Saunuoliu saunuole, daugiau ir nepridursi nieko. Tai darbas, kuri respektuoju nes pati to negaleciau dirbti...o tokioj profesionalioj virtuvej pasisokioti mielai noretus :) maistas atrodo puikiai! man patinka tokie keliu 4,5 ir daugiau patiekalu meniu. Jie taip harmonuoja tarpusavy, nes pats atrodo kiekvienu kartu lieki nustebes kaip jie taip padare :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, aguonele. Kažin kodėl negalėtum pati dirbti..?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiandien dar be pietų, o kai žiūriu į tokius patiekalus, tik seilės tįsta. Aš irgi žaviuosi tavimi ir tavo sugebėjimais, aš tikrai taip negalėčiau pagaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš negalėčiau namie taip gaminti kaip jūs visi. Net kotletams bėgu iš interneto receptų ieškot... :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O negaleciau nes neturiu 1. tos kantrybes sitiek visokiu geriu sukurti ir kaip tu pati sakei valandu valandas kokia cukraus kompozicija kurti. Respect! 2. manau kad pas mane abi rankos kaires kai ziuriu i tokius sedevrus :)) 3. as megstu taip eiti pavalgyti"elegantiskai2 bet nemegstu kai kiti toki maista pradetu kritikuoti. tapciau ragana :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti