Taigi. Kaip ir žadėjau, antroji pasakojimo dalis. Apie virtuvę. Virtuvė
gana maža, virėjai visi susigrūdę. Keliese prie vieno stalo. Bet visi
organizuotai, žino savo užduotis, tad chaoso ir lakstymo nesimatė.
Virėjų viso apie 20. Tik viena mergina, prie desertų. Pakvipo
diskriminacija. Juokauju. Apskritai aukštoje kulinarijoje moteriškos
lyties atstovių labai mažas procentas. Nežinau kur jos dingsta, nes
mokykloje tai lygus skaičius buvo. Gal tiesiog pasirenka paprastesnius
darbus kaip virėjos mokyklose, ligoninėse ir panašiai? Nežinau. Atgal
prie Daniel virtuvės. Nustebino visų draugiškumas. Visi sveikinosi,
klausinėjo iš kur ir kaip, kvietė į pačios virtuvės vidų ateit
nusifotografuoti, aprodė visus postus, viską pasakojo. Man buvo smagu,
bet neįprasta. Aš vis lyginu su savo virtuve. Pas mus gi visi po puodais
išsislapstytų, jeigu svečiai ateitų į virtuvę. Nekalbant apie
fotografavimąsi. Tad maloniai buvau nustebinta. Ir šefas laiko rado(nors
turėjo nemažai užsakymų) pakalbėti. Virtuvės šefas Jean Francois Bruel.
Iš vardo ir kilmė aiški. Labai mielas žmogus. Virš virtuvės viename
kampe yra antras aukštas. Užlipus tokiais siaurais laipteliais aukštyn.
Ten yra pačio Daniel biuras ir taip pat staliukas. VIP'iniams svečiams.
Stiklinės sienos. Valgai ir viską matai kas virtuvėje dedasi. Nežinojau,
kad toks yra, gal būčiau galėjusi ir ten rezervuoti. Tame biure visos
sienos nukabinėtos Daniel nuotraukomis su įvairiuasiomis įžymybėmis.
Pradedant nuo aktorių, baigiant sportininkais. Ant stalo kampe gulėjo
Shaquille O'Neal sportinis batas. Įspūdingo dydžio.
Po visos ekskursijos gavome išspausdintą meniu. Jame buvo tik tie
patiekalai, kuriuos valgėme. Nežinau ar kiekvienas tokį gauna, ar gavom
tik dėl to, kad aš viskuo domėjausi. Įdedu nuotraukas iš virtuvės. Taip
pat parašysiu po nuotraukomis apie patiekalus. Neversiu, tikiuosi
angliškai tiks. Apibendrinant. Vakaras restorane padarė didžiausią įspūdį iš visos kelionės. O pakeliauta ir pamatyta buvo daug- tris valstijas mašina išmaišėm, Majamyje saulėje pasideginom, Niujorke visą savaitę. Bet Daniel visgi įstrigo labiausiai. Ir tikriausiai bus vienas iš neišdildomų įspūdžių. Sumokėjau už vakarienę daug, kaip ir priklauso tokiame restorane. Bet net jeigu būtų tekę mokėti iš savo kišenės, būtų buvę negaila. Įvykis vertas kiekvieno cento.
labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta, tikrai visiems patariu pasigaminti!
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma
labai idomiai gavosi, aciu!
AtsakytiPanaikinti