2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Naujienos

Nerašiau seniai. Niekaip neprisiruošiu. Daug visokių įvykių aplink, vos viską spėju. Nors paskui pagalvojus, nieko labai ir nenuveikiau daug per paskutinį pusmetį. Praeitą vasarą susiradau darbą, kaip ir planavau. Nedideliame restorane, miesto centre, su vienos kepurės įvertinimu. Pradėjau ten dirbt, patiko ir dirbu iki šiol. Rudenį gavome antrą kepurę, buvo didelis įvykis, nes šefas laukė jos penkis metus.
Restorano  virtuvė pasaulietiška, gal šiek tiek linkusi į italų ir tokį lengvą Jamie Oliver stilių, bet daugiau neišskirčiau jokios krypties. Yra visko- nuo prancūzų tradicinės virtuvės, tiek azijietiškos, amerikietiškos, turkiškos, graikiškos ir t.t. Viso pasaulio prieskoniai. Restoranas tiek meniu, tiek interjeru taikosi į VIP klientus, yra labai daug pastovių lankytojų. Yra dienos pietūs, kurie sąlyginai pigūs, o vakare atsidaro "a la carte" virtuvė. Dienos pietų meniu keičiamas kas dieną, dėl tų pastovių klientų, kurie beveik kasdien ir ateina. A la carte keičiamas maždaug kas mėnesį. Produktai ir patiekalai parenkami pagal sezoniškumą. Man asmeniškai darbas patinka, vienintelis trūkumas- darbo valandos. Pradedam dirbti ryte, po pietų pertrauka apie dvi valandas, o tada vakare iki pat nakties. Tad ta pertrauka kaip ir yra, bet praktiškai nieko negali per ją nuveikti. Kol namo nuvažiuoji ir parvažiuoji, jau beveik valandą gali iš jos atimti. Ir dienos nėra. Bet tokios darbo valandos, deja, daugumoje restoranų. Pasistengsiu susiimti ir pradėti rašyti receptus ir juos čia įkelti. 

7 komentarai:

  1. Norėjau seniai parašyti,kad labai labai laukiu jūsų post'ų, žiauriai viskas įdomu! Sėkmės ;) Aistė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lauksiu receptų :) smagu pasisemti idėjų iš profesionalų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Palinkesiu ir as istvermes! saunuole, kad sugebi tai dirbti ir dar patinka. Stresas totalus, bet jei sielai gera tada liuks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta, tikrai visiems patariu pasigaminti!

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti