2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Genuss balius

Buvo šeštadienį čia toks renginys. Kulinarinis. Kur geriausi miesto(Grazo, ir ne tik) restoranai pristatė savo mini patiekalus. Tarp tų restoranų patekom ir mes. Mano šefas dalyvavo kaip žvaigždinis virėjas. Čia vienas iš tų renginių, kai žmonės už įėjimą sumoka apie pora šimtų eurų ir tada gali ragaut viską. Viskas vyko kongresų rūmuose, tad mums lengviau buvo, nes mūsų virtuvės ir firma ir yra tame pačiame pastate. Casino užima kitą kongresų pastato dalį. Tai mes viską pasiruošėm savo virtuvėje ir mums tereikėjo pora aukštų transportuoti. Per tokius renginius visada būna labai didelis chaosas. Mūsų firmos virtuvė, kuri ruošia bufetus, yra rūsyje. Jinai gan didelė, bet kai suvažiuoja 20 virėjų su savo komandomis ir kiekvienam reikia vietos ruoštis, tai sunkiai atlaiko. Pamatytumėt kaip dabar viskas nusiaubtai atrodo... Penktadienis jau buvo gan chaotiškas, nes be viso to baliaus, dar ir savo restoraną turėjom laikyti. O rezervuotas jis tiek penktadienį tiek šeštadienį pilnai buvo. Pats šeštadienis buvo labai iiiilgas. Nuo ryto dirbom. Stengėmės viską suruošt restoranui, kad liktų daugiau laiko baliui. Bet vis tiek. Mūsų yra tik šeši. O restorane savaitgalį turi būti mažiausiai penki virėjai. Kitaip nekas likusiems. Tad visi lakstėm tai į balių, tai į restoraną. Stresas ir ten ir ten. Nekalbant apie tai, kad viską dar ir patiems norėjosi pamatyti ir paragauti. Bet neteko. Prabėgom tik pamojavom kitiems virėjams baliuje ir tiek. Gaila. Bet toks jau mūsų darbas. Reikia kažką aukot vis. Bet pabaigoje viskas buvo gerai. Pavyko abu dalykai. Restorano minią atlaikėm sėkmingai. Balius irgi praėjo su gan nedideliais nesklandumais(kas jau yra gerai). Baliuje iš viso buvo 800 svečių, o mes paruošėm apie 400 patiekalų.  Vadinasi, pusė iš jų paragavo. Kas yra daug. Kai kurie restoranai pristatė gan keistus dalykus- kaip šokomusas su svogūnais ir pan. Mūsų buvo paprastas gan- jaunos kiaulės nugara su varškės virtiniu, įdarytu faršu ir žirnelių koše. Plius ten visokios gėlytės, žolelės papuošimui. Deja, nuotraukos nespėjau padaryti. Įdedu tas, kurias spėjau bėgdama:






















Čia likusios.
P.s. Čia video.

6 komentarai:

  1. Ei, aš irgi noriu į tokį balių... :) Bet čiur tik ragausiu viską :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. 6 VIRĖJAI ir 400 patiekalų!!!Ar kojos laiko dar?:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. 500. Nes plius dar savo restoraną aptarnavom, kuriame tą vakarą apsilankė ir keturių patiekalų meniu suvalgė 124 žmonės. :) Bet niekas nesakė, kad bus lengva. Žinojom, ruošėmės. Dabar jau laiko kojos. O aš tai dar ir sekančią dieną turėjau dirbt. Tik šiandien jau laisva pirma diena po visko.

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti