2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Pasifloros burbulai


Šį desertą meniu mes turime jau gana senokai. Čia naujausias variantas. Anksčiau buvo kitokios formos. Gaivus, egzotiškas desertas. Beje, vienas brangiausių tarp desertų. Pagrindinė masė- pasifloros musas:

500g balto šokolado
500ml grietinėlės
3 tryniai
3 baltymai
200ml pasifloros tyrės
5 lapai želatinos


Gaminimo principas kaip ir kitų musų. Šokoladą išlydyti. Trynius išplakti virš garų. Baltymus taip pat išplakti. Šokoladą sumaišyti su tryniais, sudėti baltymus, supilti pasifloros tyrę. Sudėti išmirkytą ir ištirpdytą želatiną. Atsargiai sudėti išplaktą grietinėlę. Supilstyti į norimas formeles ir palikti stingti.





Mes supilstom į tokius burbulus ir sušaldom. Kai sušąla, išimam ir apliejam šokolado- grietinėlės glazūra. Dekoruota su baltu šokoladu.

9 komentarai:

  1. Man labai patinka jūsų desertų prezentacija, vaisių gausa, spalvingumas. Apgailestauju, jog skonio negaliu patirti. Kur nuspirkiti pasfloros tyrės nežinau, o koks jos skonis net neįsivaisduoju. Labai smalsu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Nebūna ir sulčių? Pas mus tai kažkaip gausu visokių pasifloros produktų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kiek gramų yra vienas lapas želatinos?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, manieji tai 12 lapelių- 20g birios želatinos. Šiaip ant pakelio, manau, turėtų būti parašyta kiek gramų ten yra.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skaniai skamba. Mėgstu pasifloras, todėl būtinai išbandysiu. Kai netingėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar kas kur mate pasifloru pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti