2010 m. birželio 19 d., šeštadienis

Gazpacho, Guacamole, Lašišos Tartare

Šiek tiek iš Gourmet Reise. Festivalis vyko visą savaitę Graze. Kiekvieną dieną vis kitame restorane. Iš viso dalyvavo 8 žvaigždutiniai kulinarai. Pas mus restorane buvo uždarymo šventė, Galadinner, dalyvavo 6 kulinarai iš Rusijos, Meksikos, Teksaso, Ispanijos, Kinijos, Danijos. Kiekvienas pristatė po patiekalą. Man asmeniškai įdomiausias buvo danų desertas- juodos duonos košė su slyvomis, baltymų ir baltojo šokolado espuma, ir sūrūs karameliniai ledai. Kiekvienas atskirai ingredientas labai keisto skonio, bet visi kartu puikiai derėjo. Visa vakaro kulinarinė programa truko nuo 19val iki 1val nakties. Svečių susirinko 350. Beje, už vakarienę jie sumokėjo nei daug nei mažai- €300(~1000lt). Svečiai per ekraną galėjo stebėti tiesioginę transliaciją iš salės, kurioje ruošiami jų patiekalai. Tad stovint prie to ruošimo stalo buvo gan nemažai įtampos- greitas ir tikslus darbas be jokių klaidų. Po visko sunkiai pastovėjom ant kojų... Vakarą pradėjo ispanų kulinaras Marc Fosh su nuostabiu Gazpacho...





1 skiltelė česnako
9 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 agurkas
2 raudonosios paprikos
1/2 svogūno
750ml pomidorų sulčių
žiupsnelis druskos, pipirų
2 valgomieji šaukštai raudono vyno acto


Į 5 šaukštus alyvuogių aliejaus išspausti česnaką. Agurką nuplauti ir nuskusti žievę.Papriką nuplauti, ketvirčiuoti ir išimti sėklas. Svogūną nulupti. Visas šias daržoves supjaustyti į 2cm gabalėlius. Supjaustytas daržoves sudėti į mikserį, supilti pomidorų sultis, druską, pipirus, actą ir likusį alyvuogių aliejų. Maždaug vieną minutę plakti. Atšaldyti. Prieš patiekiant apipilti česnako ir aliejaus mišiniu.



Guacamole- kubeliais pjaustytas avokadas, šiek tiek sutrintas, su druska ir laimų sultimis.

Lašišos tartare- kubeliais pjaustyta lašiša, marinuota laimų aliejumi(arba alyvuogių aliejumi ir laimų sultimis), druska ir baltaisiais pipirais.

3 komentarai:

  1. net seilė per visą ekraną nuvarvėjo... tiek apie danų desertą skaitant, tiek apie šį, ispano, gardumyną...

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti