2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Savaitės meniu "Dinner & Casino"

Šaltasis patiekalas- sūdyta lašiša su salotom. Lašišą mes gaunam šviežią, padarom file, ir užmerkiam į druską parai. Druskos mišinys- jūros druska, cukrus, pipirai, garstyčių grūdeliai, šviežias imbieras. Šiaip visi prieskoniai pagal skonį. Nes pernai metais darėm druską su cukrumi santykiu 1:1, tai labai nemalonus skonis buvo. Saldus ir sūrus tuo pačiu. Tad šiais metais cukraus kur kas mažiau dėjom. Taip pat pernai buvo su levandom, šiemet su imbieru. Su imbieru labai man patiko, toks aromatas malonus. Šiaip žuvies žalios ir pusiau žalios nevalgau, bet šitas variantas tikrai nieko buvo.





Pagrindinis patiekalas- orkaitėje kepta jautiena su manų koše, šparagu, laukiniais brokoliais ir Béarnaise padažu. Jautieną šefas kepė keliais variantais. Visada iš pradžių keptuvėje stipriai apkepa, paskui su adata kombi orkaitėje kepa. Vidus turi būti maždaug 62°C. Šparagai paprastai virti sūriam vandenyje. manų košė virta kietai, sudėta į skardas, atvėsinta, o tada supjaustyta gabalėliais. Padažas- sviestinis. Iš lydyto sviesto, kiaušinių tryniu, acto nuoviro. Čia toks kaip holandese, tik su peletrūnais.





Šokoladinis- bananinis pyragas su mango šerbetu, mano padažu ir mango gabalėliais. Padažas kaip ir visi vaisiniai- trintas ir perkoštas mangas. Šerbetas irgi iš tos pačios masės. Beje, nežinau ar minėjau, bet ledus darome taip pat patys. Ir pačius tikrus tikriausius. Jei vaisiniai- tai iš tų vaisių ir nieko daugiau. Vanilės ledai- iš grietinėlės, vanilės lazdelių ir daug daug daug kiaušinių trynių. Šokoladiniai ledai taip pat iš tikro šokolado.


8 komentarai:

  1. Viskas nuostabiai gražu ir atrodo viliojančiai skaniai, bet labai minimalistinis stilius. Pas ispanus Tapas didesnes porcijas servuoja. Aš pusryčiams daugiau suvalgau, negu čia parodyta vakarienė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Segebute, spėju, kad jei užsisakytum viską taip, kaip priklauso - užkandžius, sriubą, antrą ir desertą - tai tikrai neturėtų būt maža.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aukštasis pilotažas. Rojus akims ir liežuviui.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Segebute, Jurga teisingai sako. Porcijos nėra labai didelės, nes čia keturių patiekalų meniu. Sriuba dar irgi priklauso. Be to, lėkštės milžiniškos, tad nėra porcijos labai mažos palyginus... Ir tokių žmonės nesuvalgo. Dažnai dalis maisto lėkštėse grįžta, nes per daug būna.

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti