2011 m. vasario 23 d., trečiadienis
Šoko-bananinis pyragas
Praeitos savaitės desertas. Visokias kombinacijas bandėm, kokius vaisius ir ką sujungti. Galutinis variantas- bananai su šokoladu. Man asmeniškai kiek per saldus desertas, bet austrams kaip tik. Jie mėgsta saldžiai. Juo labiau kai tas saldžiai yra su šokoladu. Taigi:
Šoko kremas:
1 kg šokolado
1,5l grietinėlės
5 tryniai
5 baltymai
Apelsinų likerio
10 lapų želatinos
Šokoladą ištirpdyti garų vonelėje. Trynius su likeriu išplakti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Išlydytą šokoladą sumaišyti su išplaktais tryniais, sudėti baltymus. Išplakti grietinėlę, pamerkti želatiną į šaltą vandenį. Minkštą želatiną išlydyti, sudėti į šokolado mišinį. Grietinėlę taip pat po truputį dėti į šokolado mišinį, lėtai išmaišyti, neplakti.
Skardą iškloti plėvele:
supilti kremą, palikti stingti:
Supjaustyti bananą griežinėliais, sudėlioti ant sustingusio kremo:
Bananų kremas:
4 bananai
0,5l pieno
0,25l grietinėlės
6 lapai želatinos
cukraus pagal skonį
Bananus su pienu ir cukrumi išvirti, sutrinti mikseriu. Išmirkytą vandenyje želatiną sudėti į dar karštą bananų masę. Palikti vėsti. Išplakti grietinėlę, sudėti į atvėsusią bananų masę.
Bananų kremą supilti ant šokoladinio kremo su bananais. Palikti stingti:
Padą galima bet kokį dėti- aš pradžioj naudojau biskvitą, bet paskui dėjau šakotį, nes lengviau pjaustyt buvo.
Visą gaminį dėti į šaldiklį ir sušaldyti- sušaldytą daug lengviau supjaustyti. Kai sušals, išversti ant grotelių. Glazūruoti:
0,5kg juodojo šokolado
0,5l grietinėlės
Sumesti viską į puodą, kaitinti kol šokoladas ištirps. Glazūrą užpilti ant pyrago, palaukti kol sustings ir tada supjaustyti.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Atsivertus psl iskart istrigo nuotrauka... galvoju oho kas cia namie net aukso dedas ant pyrageliu :)) Dabar supratau! Puikus!
AtsakytiPanaikintiPirma mintis: „Va, čia tai lygis!“.
AtsakytiPanaikintiAntra mintis: „Nū, c'mon, šitam bloge negali būt svilėsių kvapo...“.
Patinka, patinka.
Atrodo įspūdingai, o perskaičius receptą - super paprastai. Nu gaila nėr progos dabar, o prieš pavasarį dar ir visokios kūn dailinimo mintys lendą į galvą... Nu galartėjančio gimtadienio proga reikės panašų tortą sumeistraut. Nes skamba tai super gerai.
AtsakytiPanaikintiAtrodo nerealiai skaniai. jau kelis kartus vis pirmąją nuotrauką pažiūriu. Dieviška. Kada nors tikrai išbandysiu ;)
AtsakytiPanaikintiKoks grožis, grožis... ir skonis, neabejoju, fantastiškas! :) O bet ta kepimo skarda čia, jaučiu, ne iš mažiausių? :))
AtsakytiPanaikintiAguonėle, ačiū. Na jo, namie tikriausiai net glazūros nebūtų, o ką ten jau auksas. :)
AtsakytiPanaikintiInsolente, oi būna būna daug svilėsių... Tik jie nepatenka į blogą...
Egle, tikrai paprastai viskas. Ir gana greit. Kol palieki stingt- kitą pasidarai, o kai jau pasidarai, tai ir sustingę jau.
Kotryna, šokolado mėgėjams čia tikrai skanu. :)
Saulėta virtuve, ta kepimo skarda tikrai ne iš mažiausių. Apimties tikslios nežinau, bet tokią kur į orkaitę dedasi. Tokio pločio. Ir iš vienos skardos išeina apie 50 porcijų pyrago.
AtsakytiPanaikintiO kaip suprast 6 lapai zelatinos?
AtsakytiPanaikintiYra ir želatinos lapeliais pirkt. Didžiosiose parduotuvėse. Ją patogiau naudot. Nors mes naudojam tokią, nes kitokios čia ir nėra.
AtsakytiPanaikintiPas mus LT želatinos lapeliųyra pirkti Thomas Philipps'uose. Na, čia jei kam prireiks :)
AtsakytiPanaikintiReikia užsirašyt kur nors, kad nepamirščiau, jog pasižadėjau sau šitą pyragaičių pyragaitį gamint :)
Aš tikriausia būčiau viena iš tų, kuriai šis pyragas nebūtų per saldus :D labai viliojančiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiMamamija, kaip skaniai atrodo.. :)) O nuotrauka tai isvis is koto vercianti!
AtsakytiPanaikintiIdealus, paprastas ir labai viliojantis. Ačiū už proceso foto.
AtsakytiPanaikintiMačiau tuos aukselius parduodant, tik smulkiam pavidale. Ten rašė, jog tai 23 karatų auksas, košerinis produktas ir pan. Ar jie yra valgomi?
AtsakytiPanaikintiSegebute, taip, jie valgomi. Ant lėkštės viskas turi būti valgoma ;)
AtsakytiPanaikintiPončka, būk gerutė, paaiškink, kaip darai tą šakočių tešlą, nes ją pas tave pastebiu jau nebe pirmąkart :) pili plonu sluoksniu ir kepi? Kaip matau, gaunasi ji tokia lanksti, ar drėkini ją prieš naudojant? Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo nerealiai gerai, skaniai, fantastiškai :)
AtsakytiPanaikintiElžbieta, aš pati nedarau šakočio tešlos. Labai ilga terlionė. Receptą turiu iš knygos. Ar išversti?
AtsakytiPanaikintiIndre, ačiū. :)
AtsakytiPanaikintiPončka, ačiū labai, nereikia :) iš knygos aš irgi turiu :) aš galvojau, kad tu kepi tokius plonus lakštus iš šakočio tešlos ir juos naudoji. Tai man vis tiek įdomu sužinoti, kokį tuomet šakotį tu dedi. Ar turite jo tokio kaip daugiasluoksnis keksas, be šakų, ar tu iš tokio šakočio pazlus dėlioji? Kaip šakočiu apdengei kefyro musą? ten tokie ploni lakštai, tai man įdomu kokiu būdu galima taip plonai ir figūriškai išpjauti :)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai :)
Elžbieta, mes perkame šakotį tokiais blokais. Pvz. http://www.mannis.eu/baumkuchenplatte.html
AtsakytiPanaikintiIr tada supjaustoma norimo storio riekelėmis, ir klojame formas. Tam musui naudojau tokia išgaubtą formą. Tai pradžioj išklojau ją šakočiu, o paskui supyliau musą ir dar vieną riekelę šakočio dėjau uždengimui. Šitas šakotis ne toks kietas, jisai lankstus, todėl galima jį sulenkti pagal norimą formą.
Pončka, ačiū labai :) aišku, aš čia pavėluotai su savo dėkavojimais, bet ... :)
AtsakytiPanaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma
patiko, aciu JUMS!
AtsakytiPanaikintigeras :)
AtsakytiPanaikinti