2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Kai liekam neprižiūrimi...

Taigi, mano naujas kūrinys, kuriuo labai džiaugiuosi. Nors gal ir neatrodo kažkas tokio, bet kažkodėl man vis tiek labai džiugu. Paliko mus šefas ketvirtadienį vienus virtuvėje, nes buvo jo gimtadienis. Šiaip jis dažniausiai dirba septynias dienas per savaitę ir retai pasiima laisvą dieną. O beveik niekada kai naujas meniu. Bet išpuolė per jo gimtadienį meniu keitimas. Tad visas instrukcijas paliko mums kaip ir ką. Tai pusė iš jo užrašų nesupratom, dalies išvis nesugebėjom perskaityt. Kiekvienas žmogus buvo paskirtas kiekvienam patiekalui. "Sous chef"- pagrindiniam, "Entremetier"- sriubai, kitas virėjas šaltam, o aš- desertui. Ingredientai buvo tokie: mangas ir kefyro musas. Su musu tai viskas maždaug aišku- įvilkau į šakočio tešlą ir tiek. Mangą supjausčiau kubeliais, iš jo nuopjovų išviriau padažą ir sumaišiau su tais kubeliais. Galvoje sukosi pora variantų kaip viskas turėtų ant lėkštės atrodyti, bet pabandžius visus, nusprendžiau, kad šis geriausiai atrodo:




Kitas variantas:




O čia irgi mūsų pačių sukomponuotas šaltasis patiekalas:


Tuno sašimi su daržovių suktinuku ryžių lapuose

Veganiškas variantas be tuno


P.S. Ar tik man atrodo, kad mano įrašuose neproporcingai daug nuotraukų ir per mažai teksto..?

16 komentarų:

  1. Man tik kartais pritrūksta receptukų. Seilę pavarvinu ir tik galiu spėliot kaip tai pagaminta. Pvz dabar labai įdomu kaip čia tas musas įvilktas į šakočio tešlą.Koks tešlos receptas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aišku. Pasistengsiu ir receptus pridėt. Šakotį mes užsakom tokiais dideliais gabalais, kur galima pjaustyti kaip tik nori. Patys nekepame, nes baisiai daug laiko atimtų sluoksniuot. Iš to gabalo pjaustau riekelėm ir kloju formą šakočiu. Forma tokia pusmėnulio. į išklotą formą supilu kefyro masę ir palieku stingti. O tada išimu ir supjaustau riekėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jau galvojau, kad patys ruošiat tešlą ir kitokiaforma kepat :( teks dabar laukt,kada koks tinkamas šakotis pjaustymui papuls į rankas.
    Lauksiu receptų, visada smalsu kaip gaminama, kokius produktus naudoja

    AtsakytiPanaikinti
  4. oooo, antras muso variantas labai elegantiškas ir dailus. Šaunuoliai Jūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Susižavėjusi žiūriu visas nuotraukas, skaitau ir varvinu seilę. Žaviuosi tavo tinklaraščiu labai, net nėr ką sakyti. O jei dar ir receptus ar bent sudėtines dalis pas tave rasim, tai iš vis bus šaunu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, dėl receptų pažadu pasistengti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai dailiai ir viliojančiai atrodo tiek desertas, tiek užkandis...

    AtsakytiPanaikinti
  8. O man net receptu nereikia....ateinu, pavarvinu seile ir svajodama nueinu miegoti. I si bloga lendu tik vakarais!
    Forelle as manau jog cia dedas toks vokiskas sakotis, kuri issikepti is tikruju nera sunku ir jis daug dregnesnis nei lietuviskas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Penas akims, širdžiai, gomuriui-fantastika !!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Žaviuosi ir labai laukiu visų receptų: mango padažui, žaliam kremui - lapeliuose, šokoladiniam kremui - koteliuose. Yra žinomi alternatyviniai variantai, bet smalsu sužinoti būtent kokius ingredientus naudoja ekskluziviniai restoranai.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėl to šakočio. Receptas nėra sudėtingas, bet mes jo patys nekepam,nes iš konditerijos perkam labai geros kokybės, tad vargu ar pavyktų patiems tokį pasidaryti, juo labiau, kad labai daug laiko užima. Plonais sluoksniais į formą reikia pilti tešlą(kiaušinių pagrindas) ir kiekvieną sluoksnį po ~10min kepti orkaitėje. Įdėsiu kada receptą, jei patys norėsit išsikepti.
    Dėl drėgnumo tai nemanau, kad labai drėgnesnis- tiesiog mes jį naudojam labai šviežią, dėl to jis dar minkštas. Bet manau tai priklauso nuo recepto kiek drėgnai iškepamas.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Segebute, mango padažas labai paprastas- tuos visokius mango gabaliukus mikseriu sutrinu, tada su šiek tiek cukraus paverdu, dar kartą sutrinus perkošiu per sietelį ir štai padažas. Iš daugumos vaisių, uogų tokie padažai labai gerai išeina. Tik reikia neilgai virti, nes praras skonį.
    Kremas žaliems lapeliams yra išlydytas baltas šokoladas su moliūgų sėklų aliejumi sumaišytas.
    O stiebeliams- paprastas lydytas juodas šokoladas.

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti