2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Valandos tortas

 


Vakar, baigiant darbą, likus buvo viena valanda iki restorano uždarymo. Varčiau varčiau tortų knygą ir pagalvojau, kad sulipdysiu kokį tortą. Šiaip per valandą sunkiai kas išeitų, bet kai darbe viskas po ranka, tai ne taip jau sudėtinga. Biskvitą visai paprastą kepiau:

8 tryniai
100g cukraus
žiupsnelis druskos
4 baltymai
80g miltų
20g krakmolo

Trynius su vienu šaukštu cukraus ir druska išplakti. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Trynių masę maišant supilti į baltymus. O tada įsijoti miltus ir krakmolą. Kepti 230°C 8-10min. Tada palikti atvėsti. Aš kišau į šaldymo kamerą, kad sutaupyčiau laiko.

Kol biskvitas kepė, pasidariau kremą:

4 tryniai
100g cukraus
500ml pieno
1 vanilės lazdelė
7 lapai želatinos
500ml plaktos grietinėlės

Trynius su cukrum sumaišyti. Pieną su vanilės lazdele užvirti, maišant supilti į trynius. Visą šitą masę vėl virti maišant, kol šiek tiek sutirštės. Sudėti išmirkytą želatiną, masę palikti atvėsti. Kol atvės, išplakti grietinėlę ir sudėti į atvėsusią masę. Aš, kad greičiau atvėstų, vėsinau ant ledo kubelių.

Na, o tada tortą lipdyti. Biskvitą, kremą. Tiek sluoksnių, kiek biskvitą pavyko supjaustyti. Glazūravau su grietinėlės šokolado mišiniu. Šonus aplipdžiau skrudintais migdolais. Ir po valandos darbo tortas jau buvo gatavas. Tad ir neturint daug laiko galima ką nors sugalvoti. :) Namie tikriausiai būtų prireikę daugiau laiko... Na, išvaizda nekokia, bet skonis užtat tikrai geras. Nustebino biskvitas- toks purus ir minkštas iškepė. Kremas irgi labai skanus ir ne per saldus. Toks primenantis vanilės pudingą.




P.S. Dėl sluoksnių vertikalumo- įkeliu nuotrauką kaip juos "suvertikalinti". :)







22 komentarai:

  1. kažktaip labai įdomiai torto sluoksniai sudėti, vertikaliai :) įdomu, įdomu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. perskaiciau visa tavo tinklarasti, labai idomus. esi tikra profesionale, labai idomu pamatyti tikro lygio kulinarinius sedevrus:) sekmes ir ikvepimo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šis receptas būtent tokiai, kaip aš: greitas, paprastas, skanus ir gražus. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egidija, sluoksnius suvyniojau viduj, todėl vertikalūs. Pagalvojau, kad gal greičiau bus, negu lyginti ten kiekvieną sluoksnį dedant horizontaliai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Giedra, džiugu, kad patiko tinklalapis. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Segebute, pabandyk- tikrai labai skanus. O antrą dieną dar skanesnis!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Skaičiau ir nesupratau, kaip tuos sluoksnius suvynioti, kad vertikaliai būtų :). Gal gali detaliau parašyti? Ačiū. Smagiai skaitosi, įdomūs receptai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Saule, aš supjausčiau biskvitą tokiom juostom, tada ant tu juostų tepiau kremą, o tada sukau tas juostas ant formos pagrindo. Tiesiog susukau spiralę. Nežinau kaip paaiškint. Įmesiu nuotrauką.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oho, toks grožis per valandą! Aš, kai esu krapštukė, tikriausiai, tik per kokias tris susisukčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kai nėra laiko, tai reikėjo greičiau suktis. Bet aš namie irgi būčiau daug ilgiau užgaišus.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū labai už nuotrauką ir paaiškinimą. Reikės kada nors pabandyti :).

    AtsakytiPanaikinti
  12. dėkui, dabar viskas aišku pasidarė. ką gi, bandysim, gi norisi svečius nustebinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Saule, Egidija- prašom prašom....
    Beje, jeigu biskvitas būtų mano plonesnis buvęs, tai tie sluoksniai būtų daug gražiau vizualiai atrodę.

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kas ten pirmam knygos paveikslelyje,ka ten tepa ir ant ko?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Ir del zelatinos klausimas,kokie lapai? As nesu tokios maciusi,tik pokeliuose buna zelatina smulki.Jei tokia naudociau,kiek reiktu? nes jokiu lapu nemaciau ir nezinau kur gauti.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Ten tepa marmeladą ant pagrindo. Pagrindas- trapios tešlos, tad be marmelado būtų sausokas. Želatinos labais galima didesnėse parduotuvėse gauti. Vienam litrui skysčio(pvz.vandens) kietai sustingdyti reikia ~12 lapų, minkštai- ~8.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Pas mus Norvegijoje nerandu tu zelatinos lapu :( Kaip daryti tada?

    AtsakytiPanaikinti
  18. yra Norgej tu zelatinos lapu !!! visose parduotuvese yra !!!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aš irgi žinau, kad yra. Nelabai kitokios želatinos ir rasi. Bet jei ir nerandi, tai galima daryti su biria. Tik reikia skaityt tada ant pakelio dėl kiekio.

    AtsakytiPanaikinti
  20. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti