2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Vegetariški suktinukai

Visai paprasta juos pagaminti, o atrodo gražiai. Įdaras iš mėgstamiausių daržovių. Mes darėm su morkom, paprika, kopūstais, salotom, agurku. Visas daržoves supjaustėm šiaudeliais, morkas apvirėm, kad nebūtų tokios kietos. Ryžių lapus reikia dėti į vandenį, pora minučių pamirkyti, o tada įvynioti daržoves. Maki principu. Gatavą suktinį apibarstyti sezamo sėklomis. Nepalikti neuždengtų- labai greit ryžių lapai išdžiūsta. Tinkamas padažas- sojų padažas, sezamo aliejus, čili pipiras, kalendros lapeliai. Kalendra ir čili palikti mirkti padaže, paskui išimti.
Skanaus!


7 komentarai:

  1. Atrodo nuostabiai...

    Niekada nesu gaminusi su ryžių lapais. Jei jie greitai džiūsta - ar įmanoma tokius suktinukus, pvz., nusinešti į darbą pietums? Ar uždengti plastikiniame indelyje jie nesudžiūtų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laurencija, jie džiūsta greit, jei palikti neuždengti. O jei įvynioti į foliją, ar kur kitur įpakuoti(kaip indelyje), tai neišdžius. Tik primenu, kad be padažo nebus labai skanūs. Tad padažą siūlyčiau irgi atskirai įsidėt.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomu. Tik kur rasti pirkti ryžių lapų?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lietuvoje tikrai nežinau kur ir ar išvis yra. Bet tikriausiai yra.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Yra Lietuvoje tų ryžių lapų. Šiandien RIMI pirkau. Rise paper/Reisepapier. Apie šešis litus kainuoja. Gal ir kituose prekybos centruose yra, netikrinau. Karštame vandeny nelaikau. Tiesiog pertraukiu per karštą vandenį (platesnio indo reikia), ir suminkštėja.

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.

    _________________________________
    autobusu nuoma mikroautobusu nuoma

    AtsakytiPanaikinti