2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Kefyro putėsiai (Mousse)

Labai skanus ir gaivus desertas. Ne per saldus, man kaip tik. Nepatinka, kai per cukrų nesijaučia skonio... Tad dalinuosi receptu.





500ml kefyro
100gr cukraus pudros
5 lapai želatinos
1 laimo sulčių
400ml plaktos grietinėlės



Laimų sultis sumaišyti su cukraus pudra, gausis tokia gelsva vientisa košė. Supilti kefyrą. Želatiną šaltam vandenyje išmirkyti, kai bus minkštą, nusunkti ir išlydyti puode ar keptuvėje. Atsargiai į kefyro masę supilti. Sudėti trečdalį plaktos grietinėlės, lėtai išmaišyti(neplakti!), vėliau likusią dalį. Palikti viską šaldytuve stingti. 
Kaip patieksite- jūsų fantazija. Galima tortus pertepti tokiu kremu, galima sausainių sulaužytų pridėti į vidų, želė gabalėlių ir t.t. Nuotraukoje kremas užpiltas ant šakočio pado ir užlietas medaus žele.
Skanaus!



5 komentarai:

  1. Skanuuu... reikės būtinai išbandyti :) Tačiau 5 lapai želatinos - koks tai matavimo vienetas? ;o

    AtsakytiPanaikinti
  2. 1 lapelis atitinka 4g arba 1 a. š. želatinos, tad 5 lapeliai būtų 20g želatinos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O gerbiama, Poncka, kokiam restorane dirbate gal?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dirbu. :) Bet ne Lietuvoje, Austrijoje. Todėl mano beveik visi receptai ir patiekalai, kuriuos čia įdėsiu, bus iš darbo, nes namie nelabai lieka laiko gaminti dar. :)

    AtsakytiPanaikinti