Vienas iš tradicinių austriškų desertų. Nors austrai labiau valgo įvairius štrudelius, bet varškės kukuliai taip pat dažnas desertas. Jų yra visokių variantų, dažniausiai su įdarais- abrikosų, aviečių, mėlynių džemais. Netgi šokoladiniais Mocerto saldainiais viduje. Pateiksiu paprastesnį receptą, be jokių įdarų.
Reikės:
250g varškės (pertrintos)
40g sviesto
100g trupinių(geriausia tostinės duonos, be plutelių)
1 trynio
1 kiaušinio
Pusė šaukšto krakmolo(kukurūzų, jei neturit- tiks bulvių)
Citrinos žievelės
Cukraus pagal skonį
Paprastų trupinių apvoliojimui
Sviestą išlydyti, sudėti kiaušinius, cukrų,įtarkuoti žieveles, krakmolą. Gerai išmaišyti. Tada dėti pakaitomis varškę ir trupinius. Visą masę dar kartą gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve kokiam pusvalandžiui. Kol masė šąla, pasidarykime saldžius trupinius kukuliams apvolioti. Galima imti bet kokius baltos duonos trupinius, su sviestu pakepinti keptuvėje, įdėti cukraus, apelsino žievelių, vanilino lazdelių(jei turite), ir viską gražiai rusvai paskrudinti.
Kai masė jau atšalo, formuojame iš jos kamuoliukus. Ne per didelius, kitaip neišvirs. Galima suformavus iškart virti, arba šaldyti. Virti apie 10-15min. Išvirę šiek tiek išsipučia. Apvolioti saldžiuose trupiniuose ir patiekti su ledais, uogiene, džemu. Apibarstyti cukraus pudra. Labai tinka su slyvų arba vyšnių uogiene. Nuotraukoje matome grietininius ledus, apačioje vyšnių uogienė.
Skanaus!
Nežinau kodėl, bet iš stalo sprendžiu, kad fotografuota kokio restorano ar kavinės virtuvėj :) O diev, kaip pavydėčiau tokio darbo. Mielai pasikeisčiau, bet tik dienai kitai - ne ilgiau :) Atrodo labai gardžiai ;)
AtsakytiPanaikintiNa taip, restorane. Pragaro virtuvė. :) Bet man patinka. Keičiamės vienai dienai ;)
AtsakytiPanaikintiVienai tai tikrai 'pasirašyčiau', bet ne ilgiau :)))
AtsakytiPanaikintiBiškį pavydžiu :) Regis, dar ir svečioj šaly veiksmas vyksta ;) right?
Pončka, todėl, jog žinau, kad toks darbas - ne man. Bent jau taip atrodo šiandien. Nors pastudijuoti žiauriai žiauriai norėčiau.
AtsakytiPanaikintiJei ne paslaptis kur studijuoji, kaip ir kodėl? Aš vis dar svarstymų etape... Nors, regis darau tai, ką labiausiai noriu, mintis pastudijuoti gastronomiją neapleidžia...
O jei netingi ir nenori viešai rašyti, smulkesnes detales, gali brūkštelt į aleksandraviciute.egle@gmail.com
Vėl naktį neužmigsiu svajodama...
Tai "trumpą" istoriją jau parašiau į emailą... :)
AtsakytiPanaikintiO pernai nusprendziau pagaliau igyvendint svajone tapt vireja ir pradejau studijuot. Studijuoju aisku Lietuvoj, mokslai truks 2 metus, bet nesigailiu...ir diplomas dar uzsienyje galios. Jau ne jaunikle esu, bet tikuosi dar nevelu viska pradet is pradziu...
AtsakytiPanaikintiOho, aš prisidedu prie Eglės..
AtsakytiPanaikintiką tik atradau tinklaraštį, ir oooo, oooo, kaip aš čia sėdžiu galvą į sieną stalą visus plokščius paviršius daužau, kaip ir man gastronomijos studijų norisi. nors tiek prieštarų galvoje, bet... bet... bet vis sugrįžtu prie tų minčių.
(o gal galima ir man būtų pasakojimą? siaubas, prašau tai kaip kokių blynų per užgavenes, bet.... labai smalsu - o žmonių iš Profesionalios Virtuvės lietuviškoj blogosfeoj, regisi, beveik neteko matyti. -- jul@kepyklapenki.lt)
Bet aš tokių neblogų blogų mačiau iš Lietuvos, kad mano tas "profesionalumas" prieš namų šeimininkes labai nunyksta... :)
AtsakytiPanaikintiYra posakis vokiškai, kad pačios geriausios kulinarės- žmonos. :)
.. o geriausias prieskonis - alkis.
AtsakytiPanaikintitaip, sutinku, Lietuvoje yra tikrai tikrai aukšto lygio tinlaraščių, tačiau smalsu išgirsti/pamatyti žmonių, atėjusių iš profesionaliosios virtuvės, atsiliepimus - ten juk viskas kitaip!.
Visai netyčia čia užklydau ir pasirodo, kad ne veltui :) Manau, kad tikrai išbandysiu šituos kukulius.
AtsakytiPanaikintiNagi nagi. Kodėl tik privačiai? Gi visiems įdomu, turbūt, kas ir kaip :) Labai įdomu.
AtsakytiPanaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta, tikrai visiems patariu pasigaminti!
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma
na nieko visai :)
AtsakytiPanaikinti