2010 m. kovo 13 d., šeštadienis

Spaghetti Ai Funghi

Kai jau tingulys visai prispaudžia, tai man visada atrodo lengviausias karštas patiekalas- makaronai. Į verdantį vandenį sumeti, jie ten paverda patys, padažą per pora minučių pasidarai ir skanaus. Kadangi šiandien viena iš tų tingiųjų dienų, tai aprašysiu dabar valgomą patiekalą.




Reikės:
Spagečių
Pora pievagrybių
Skiltelės česnako
Šlakelis grietinėlės
Vieno pomidoro
 Parmezano  sūrio

Statom puodą su sūdytu vandeniu spagečiams. Į vandenį galima įpilti šaukštą aliejaus, kad makaronai neliptų. Kol jie išvirs, pasiruošiam padažą. Supjaustom pievagrybius ketvirčiais, susmulkinam česnaką, supjaustom pomidorą gabalėliais. Apkepam pievagrybius(skaniau ant sviesto nei ant aliejaus), sudedam česnaką, pomidorą, prieskonius(tinka bazilikas, oreganas). Kai viskas gražiai apkepa, įpilam grietinėlės. Pakepam, kol šiek tiek sutirštės. Išvirtus makaronus nusunkiam, užpilam padažą ir užbarstom parmezano sūriu. Greita ir paprasta!

2 komentarai: