2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Vanilės parfė (Parfait)

Gaivus vasariškas desertas. Parfė- šaldyta grietinėlės, kiaušinių masė. Gali būti įvairiausių skonių. Aprašysiu patį paprasčiausią- vanilės. O jūs jau galite varijuoti- užteks įdėti kokių nors ingredientų, ir parfė skonis visai pasikeis.





7 kiaušiniai
5 tryniai
300g cukraus(galima ir mažiau, jei nemėgstate saldžiai)
1 vanilės lazdelė
1l plaktos grietinėlės


Kiaušinius, trynius, cukrų ir vanilės lazdelės košę iš vidaus išplakame virš garų(kad masė pasiektų 70°C, tokioje temperatūroje žūsta salmonelės). Masę atvėsinti, ir sudėti trečdalį plaktos grietinėlės. Lėtai išmaišyti(neplakti!). Vėliau sudėti likusią grietinėlę. Masę pilstyti į norimas formas ir dėti į saldymo kamerą. Sušalus patiekti su vaisiais, uogiene. Nuotraukoje matome vanilinę parfė apibarstytą kakava, su apelsinų filė ir uogomis.

4 komentarai:

  1. Aš, jei galima, pasmalsausiu, nes niekada nemačiau šio patiekalo recepto :) O kodėl grietinėlę reikia pilti dalimis (t.y., iš pradžių trečdalį tik?) Ir kada tas "vėliau", kai dedame likusią grietinėlę? Kai jau įmaišom pirmąjį trečdalį?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes plakta grietinėlė sumaišyta su kitais ingredientais palakant tampa sviestu labai greitai. Ir jei sudėtumėt visą iškart, tada tektų smarkiai maišyti, beveik plakti, kad išsimaišytų ir gautųsi vientisa masė. Todėl dedam pradžioj tik šiek tiek, kad geriau išsimaišytų su mase ir tada kai jau išsimaišę, sudedam likusią dalį ir atsargiai išmaišom. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puikiai pateikti patiekalai! Stilingai ir su meile

    Neringa
    http://www.neringa-blogas.com/

    AtsakytiPanaikinti