2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Crème brûlée



Laaaabai skanus desertas. Žinant kaip, labai paprasta pasigaminti. O patiekti galima labai įvairiai, todėl niekada neatsibosta.

Reikės:
200ml pieno
500ml grietinėlės
Vanilės lazdelės
6 trynių
110g cukraus
Rudojo cukraus plutelei.

Pieną, grietinėlę ir vanilės lazdelę užvirti. Trynius su cukrumi į užvirintą ir nukoštą grietinėlės mišinį supilti ir virš garų maišyti kol šiek tiek sutirštės. Neturi būti labai tiršta masė, nes išvirsite kiaušinienę.
Masę supilstyti į indelius. Pasiruošti gilią skardą su karštu vandeniu ir sudėti indelius. Vanduo turėtų apsemti maždaug pusę indelio. Kepti orkaitėje 40-50min 100° C. Patikrinti ar brule iškepus, paimkite indelį ir krestelėkite. Paviršius turėtų virpėti kaip želė. Išėmus palikite atvėsti, porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstykite ruduoju cukrumi ir apdeginkite paviršių. Jei neturite to dujinio degintuvo, tiesiog palaikykite viršų prie įkaitinto orkaitės grilio. 
Nuotraukoje patiekta su citrusinių vaisių mišraine, sausainėliu ir avietiniu šerbetu.

3 komentarai: