2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis
Crème brûlée
Laaaabai skanus desertas. Žinant kaip, labai paprasta pasigaminti. O patiekti galima labai įvairiai, todėl niekada neatsibosta.
Reikės:
200ml pieno
500ml grietinėlės
Vanilės lazdelės
6 trynių
110g cukraus
Rudojo cukraus plutelei.
Pieną, grietinėlę ir vanilės lazdelę užvirti. Trynius su cukrumi į užvirintą ir nukoštą grietinėlės mišinį supilti ir virš garų maišyti kol šiek tiek sutirštės. Neturi būti labai tiršta masė, nes išvirsite kiaušinienę.
Masę supilstyti į indelius. Pasiruošti gilią skardą su karštu vandeniu ir sudėti indelius. Vanduo turėtų apsemti maždaug pusę indelio. Kepti orkaitėje 40-50min 100° C. Patikrinti ar brule iškepus, paimkite indelį ir krestelėkite. Paviršius turėtų virpėti kaip želė. Išėmus palikite atvėsti, porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstykite ruduoju cukrumi ir apdeginkite paviršių. Jei neturite to dujinio degintuvo, tiesiog palaikykite viršų prie įkaitinto orkaitės grilio.
Nuotraukoje patiekta su citrusinių vaisių mišraine, sausainėliu ir avietiniu šerbetu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
vienas ,iš skaniausių desertų :)
AtsakytiPanaikintilabai puikus, aciu uz si nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti_________________________________
autobusu nuoma mikroautobusu nuoma
patiko ! :)
AtsakytiPanaikinti