Žalia mėsa. Sakysit kanibališka? Iš pradžių labai spjaudžiausi ir raukiausi kai šefas vis siūlydavo paragaut žalio faršo. Bet neparagavus kaip sužinosiu ar netrūksta druskos ar prieskonių? Ilgai virtuvėje visiems kaišiodavau už mane ragaut... Paskui nebebuvo kaip ir pradėjau pamažu pati pirštus laižyt. O dabar galiu kilogramą Beef Tartar sušveist su batonu. Dalinuosi savo šimtą kartų darytu receptu.
Reikės:
200g Jautienos
10 marinuotų kornišonų(galima ir paprastus marinuotus agurkus naudoti)
10 mažųjų konservuotų kaparėlių
1/4 Svogūno
Pomidorų padažo
Garstyčių
Tabasko
Druskos, pipirų
Smulkiųjų svogūno laiškų
Jautieną patariu pirkti nemaltą ir patiems susikapoti arba sumalti šviežiai. Taip pat svarbu, kad mėsa būtų kokybiška ir šviežia. Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su mėsa. Pomidorų padažo, garstyčių dedam pagal skonį. Šiaip užtenka po pora šaukštų. O tabasko vos kelis lašus, nes bus per aštru. Taip pat jei turit čili pipirų, taip pat galima įpjaustyti. Originalus totoriškas kepsnys būna su tryniais. Bet aš nededu. Nes skonio tryniai jokio ypatingo neturi, tai kam dar papildomai dėt.
Valgom su batonu, ypač skanu batoną su sviestu šiek tiek paskrudinti. Prie šio patiekalo tinka putpelių kiaušiniai, įvairios marinuotos daržovės. Skanaus!
Kol valgiau mėsą, žalia man ji patikdavo net labiau negu apdorota (aišku, su prieskoniais). Kai mama gamindavo cepelinus, visada žalią faršą velgydavau, nors neleisdavo, bet man patikdavo. Dabar jau nebesuvalgyčiau.. :)
AtsakytiPanaikintiDar nemačiau taip gražiai pateikto totoriško kepsnio. Super.
AtsakytiPanaikintiO kas ten tie stovintys 7 balti vamzdeliai salia agurkeliu ?
AtsakytiPanaikintiTie vamzdeliai tai sviestas. :)
AtsakytiPanaikintiskanu bet nedaug :)
AtsakytiPanaikinti