2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Sūdytas lašišinis upėtakis




Lašišinio upėtakio
Druskos(geriausia jūros)
Cukraus
Džiovintų levandų žiedų(žiupsnelio)
Džiovintų anyžių(žiupsnelio)
Garstyčių sėklų
Pipirų


Šviežios žuvies filė paguldom į skardą ar kokį nors kitą indą. Pasidarome marinavimo mišinį. Dvi dalys druskos, viena cukraus ir viską kitką suberti. Mišinio turi būti tiek, kad gražiai apsemtų žuvį. Laikome saltai apie 8val. Jei sūdysite lašišą- reikės laikyti 24val.
Supjaustom norimo dydžio gabalėliais ir patiekiame su salotomis.
Nuotraukoje patiekta su grietinės padažu, putpelės kiaušiniu, karšta virta bulve ir agurkine želė. Taip pat tinka žuvų ikrai. Skanaus!

1 komentaras: