2010 m. kovo 13 d., šeštadienis

Šokoladinių putėsių Trio

Pradėsiu savo kulinarinius įrašus nuo mėgstamiausios skilties- desertų. Tenka gaminti viską, bet desertus gaminu mieliausiai. Šis šokoladinis Mousse(lietuviškai radau vertimą, kad putėsiai) itin skanus su aviečių arba gervuogių(nuotraukoje) šerbetu. Nors tinka tikriausiai su visokiais rūgštesniais šerbetais.


Putėsiams pagaminti reikės:


100g juodojo šokolado
180ml plaktos grietinėlės
1 trynio
1 baltymo

100g pieniško šokolado
100ml plaktos grietinėlės
1 trynio
1 baltymo
1 lapo želatinos

100g baltojo šokolado
100ml plaktos grietinėlės
1 trynio
1 baltymo
1 lapo želatinos

Šokoladus išlydom, geriausiai virš garų. Grietinėlės išplakam. Bandžiau sutaupyti laiko ir plakti visiems trims putėsiams vienu kartu, bet paskui sunkiai pavyko pamatuoti kiek kuriam receptui priklauso, nes nevienodas kiekis. Todėl tenka plakti juodojo šokolado putėsiams atskirai. Išplaktą grietinėlę dedam į šaldytuvą. Virš garų išplakam trynius- jei turit kokio nors skanaus alkoholio kaip aplesinų likeris, brendis, tai šlakelį galima įpilti į trynius. Šaltame vandenyje išmirkytą želatiną išlydom puode arba mikrobangų krosnelyje(pati niekad nebandžiau) ir atsargiai supilam į išplaktus trynius. Juodojo šokolado putėsiams želatinos neprireiks. Šitą masę sumaišome su išlydytu šokoladu. Išplakam baltymus ir sumaišom su mase. Ant pačio galo dedame į šokolado masę trečdalį plaktos grietinėlės, lėtai išmaišome(neplakame, nes gausite sviestą) ir sudedame likusią dalį. Pilstome į formeles ir dedam į šaldytuvą.
Nuotraukoje daryta taip: trapios tešlos padas, tada pieninio šokolado putėsiai, baltojo ir juodojo. Viršus apivarstytas šokolado drožlėmis. Padą galite daryti kokį norite- biskvitą, šakočio pagrindą ir t.t.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. o jūs šakočio pagrindą patys darot? jei taip, tai kaip? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūrate, patys nedarom, nes labai ilgai užtruktų. Perkam gatavą tokiais blokais. Bet nebūtina naudoti šakočio pagrindą, galima bet kokį kitą ploną biskvitą ar sausainį.

    AtsakytiPanaikinti